Despre MultiExpo


Multixpo Srl a fost înființată în 1998 (acum 20 de ani) de către partenerii italieni Carlet Sergio și Marchese Alessandro pentru a opera pe piața Republicii Moldova prin importul și distribuția de produse italiene tipice, începând cu cafeaua italiana, adevaratul ESPRESSO cu BRAND-ul MOKA.

Cu același entuziasm, Multiexpo Srl a introdus recent cele mai prestigioase vinuri cat si PROSECCO direct de la producatorii de la vinariile italiene, pe piața Republicii Moldova, cu calitatea, seriozitatea și curtoazia care ne-au distins întotdeauna.

Ce este Prosecco?


Vinul prosecco este un vin italian produs din struguri Glera sau prosecco. Este un vin spumant, alb, sec sau extra sec produs in regiunea italiana Veneto. In aceasta regiune se produce prosecco de 300 de ani, insa versiunile timpurii erau mai putin acidulate decat cele produse in prezent.

Prosecco este produs de regula integral din struguri Glera, ce se mai numesc si struguri prosecco, insa se mai practica si cupajarea Glera cu Pinot Bianco sau Grigio. Este comparat adesea cu sampania, insa modul in care se prepara, cat si soiul de struguri utilizati sunt diferiti.

citește mai departe